Wat is een emdr behandeling?

Niemand kiest ervoor, maar het kan iedereen helaas overkomen: u maakt iets mee in uw leven waar u nog lange tijd mee blijft worstelen. Soms kan het voorkomen dat u het gevoel heeft dat u dit niet op eigen kracht kan verwerken; u wordt zenuwachtig wanneer u terugdenkt aan deze specifieke gebeurtenis of u merkt dat u in uw dagelijks leven niet meer goed kunt functioneren als gevolg van depressieve gevoelens en gedachten. Dat is een uitermate vervelende situatie. Wellicht kunt u veel baat hebben bij emdr behandeling. Deze relatief nieuwe vorm van therapie, heeft in de afgelopen decennia heel veel terrein gewonnen en wordt tegenwoordig wereldwijd ingezet voor de behandeling van posttraumatische stressstoornissen. Wanneer we spreken over emdr behandeling, spreken we over Eye Movement Desensitisation and Reprocessing. In het kort komt het erop neer dat u aan de hand van oogbewegingen andere verbindingen legt in uw hersenen waardoor u, als het ware, met andere ogen naar uw vervelende gebeurtenis kijkt. Deze emdr behandelingen leiden bij heel veel mensen tot zeer positieve resultaten. Veel mensen die deze emdr behandelingen reeds ondergingen, gaven aan dat zij al na een aantal sessies van veel klachten verlost waren. Een zeer groot deel gaf zelfs aan dat zij geheel verlost waren van hun trauma.

Emdr behandeling onder begeleiding van een professionele therapeut

Een Emdr behandeling kan uitgevoerd worden door uzelf, maar u kunt er ook voor kiezen om dit te doen onder begeleiding van een professionele therapeut. Veel specialisten raden ook aan om een emdr behandeling te ondergaan onder begeleiding van een therapeut. Het kan namelijk gebeuren dat u overmand wordt door emoties en dan is het goed dat iemand u bij kan staan. Wanneer u graag emdr behandeling zou willen ondergaan, bent u bij Delphia.be aan het juiste adres. De bij Delphia.be werkzame therapeut is een specialist op het gebied van emdr behandeling en heeft daarnaast jarenlange ervaring met deze emdr behandeling. U kunt er dus geheel zeker van zijn dat u goed en deskundig aan uw probleem gaat werken. Afhankelijk van de ernst van uw klachten, zult ook u merken dat er veel gewonnen kan worden wanneer u besluit emdr behandeling te ondergaan. De therapie is vanwege haar efficiënte en praktische toepassing in de afgelopen decennia tot een groot succes geworden. Steeds meer therapeuten kiezen ervoor om deze behandelingsmethode in hun aanbod op te nemen. Het is dan ook geen verrassing dat de resultaten van deze behandelingsmethode op zijn zachts gezegd spectaculair te noemen zijn.

Kijk vandaag nog op Delphia.be

Wanneer u momenteel graag wat meer informatie zou willen lezen over deze zeer efficiënte therapie, dan raden wij u aan om even een kijkje te nemen op onze website. Het adres van deze site is Delphia.be. Hier kunt u op uw gemak nog even doorlezen wat deze therapie in detail behelst. We geven u alvast een voorproefje van situaties waarin u deze behandeling kunt toepassen:

  • mensen die lijden aan een negatief zelfbeeld
  • mensen die ’s nachts nare dromen dromen
  • mensen die lijden aan depressies
  • mensen die veel piekeren

U merkt het; deze behandeling kan in vele situaties een uitkomst bieden. Blijf daarom niet langer rondlopen met klachten die waarschijnlijk door een aantal sessies al kunnen worden verholpen. Niet zelden horen wij cliënten zeggen dat zij nooit hadden verwacht dat hun klachten zo snel konden worden verminderd. Kijk daarom vandaag nog even op onze geheel vernieuwde website voor meer informatie. Mocht u daarna nog vragen hebben, dan kunt u altijd even contact met ons opnemen. Dit kan zowel via de mail alsook per telefoon. De gegevens vindt u op de website.

Reageren is niet mogelijk