Vochtbestrijding voor je woning

Verschillende mensen hebben in hun woning helaas te maken met vochtproblemen. Een vervelend probleem, dat met goede vochtbestrijding echter ook heel snel en eenvoudig te verhelpen is. Als het gaat over vochtproblemen, dan onderscheiden we drie verschillende soorten, namelijk:

  • vocht dat doorslaat in de muren
  • vocht dat opstijgt in de muur
  • vocht in de kelderruimte

Wat voor oorzaken zijn er nu aan te wijzen voor deze problemen? Kijken we naar de eerste variant, dan bestaat het probleem uit het feit dat muren poreus zijn geworden, er zitten allemaal kleine gaatjes in en daardoor zijn ze niet meer waterdicht. Met een regenbui, kan het regenwater dus naar binnen trekken en voor problemen gaan zorgen. Zonder vochtbestrijding ontstaan dan problemen als schimmel binnen in de muur en vochtige plekken, maar ook het scheuren van stenen en het loslaten van voegen. Kijken we naar de tweede variant die we noemden, dan gaat het om muren die vochtig worden als gevolg van opstijgend grondwater. Ook hierdoor kunnen er vochtige plekken en schimmels ontstaan, maar het kan ook leiden tot loslatend behang en pleisterwerk. Bij de laatste variant is het zo dat grondwater via keldervloer en keldermuren de kelder in komt. Dit kan leiden tot een laag water op de keldervloer, maar ook tot minder zichtbaar ongemak als een te hoge luchtvochtigheid, vervelende geurtjes en schimmels. Met Vochtbestrijding Offerte maak je hier snel een einde aan.

Juiste vorm van vochtbestrijding

Hoe gaat vochtbestrijding nu precies in het werk? Dat hangt af van het soort vochtprobleem dat je hebt, voor ieder genoemd probleem is er een passende oplossing. Heb jij te maken met de opstijgende variant, dan is het van belang dat de onderkant van de woningmuren behandeld worden. Er kan een speciale gel geïnjecteerd worden, waardoor opstijgend grondwater niet meer de kans krijgt om in de muur te trekken. Heb jij te maken met de doorslaande variant, dan ziet de vochtbestrijding er als volgt uit. De buitenmuren worden geïnjecteerd met een waterafstotend materiaal, waardoor het regenwater niet meer in de stenen door kan dringen. Ook voor de kelder is er een oplossing. Er worden dan eerst gaatjes in de keldervloer en keldermuren geboord en deze worden gevuld met een speciale vloeistof. Zodra deze vloeistof in aanraking komt met vochtigheid, vormt het zich tot een gel die geen water doorlaat. Deze methodes van vochtbestrijding kunnen vaak in een dag al uitgevoerd worden, waarna je er de rest van je leven profijt van hebt!

Vergelijk offertes

Als je last hebt van een vochtprobleem in jou w huis, dan mag uit bovenstaande dus wel duidelijk zijn geworden dat het verstandig is om zo snel mogelijk hier iets aan te laten doen en dat vochtbestrijding niet een heel ingewikkelde klus is die lang duurt. Het probleem laat je natuurlijk oplossen door een vakkundig bedrijf. Zoals altijd is het verstandig om verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken en in dit geval kun je dat heel eenvoudig doen door gebruik te maken van de website vochtbestrijding-offerte.be. Jij vult hierop je adresgegevens in, de plaats in je woning waar het vochtprobleem zich bevindt en je geeft hierop een toelichting, in de trant van: er staat vijf centimeter water op mijn keldervloer. De website zorgt er vervolgens voor dat deze gegevens terechtkomen bij verschillende bedrijven bij jou in de buurt en jij krijgt vervolgens van maximaal vijf bedrijven een offerte opgestuurd. Dit alles is geheel vrijblijvend en gratis, je kunt dus zelf bepalen of je wel of niet met een van deze bedrijven in zee gaat. Wat zeker is, is dat je zo snel een goede specialist in vochtbestrijding bij jou in de buurt vindt! Lees meer..

Reageren is niet mogelijk