Nieuwe machines

Paneelzagen

Altendorf paneelzagen
In 1906 uitgevonden en nu wereldwijd al meer dan 120.000 gebruikers. De paneelzaag volgens het systeem van Wilhelm Altendorf is zonder twijfel een uniek succesverhaal.
Wie eenmaal met een Altendorf heeft gewerkt, zweert erbij en wil nooit meer met een andere zaag werken.
Hoe vaak anderen het ook proberen te kopiëren, het origineel blijft ongeëvenaard.

CNC bewerkingscentra

CNC gestuurde bewerkingscentra voor elk budget. Duitse kwaliteit en betrouwbaarheid is voor dit soort machines zeker geen overbodige luxe maar eerder een vereiste.
Weeke staat bekend om het allereenvoudigste bedieningsprogramma. Met een scholing van slechts twee dagen maken onze opleidingsmensen een geoefend gebruiker van een totale leek. U kan bovendien genieten van de steun van de Vlaamse Gemeenschap dankzij de opleidingscheques.

Vlakschaafmachines

Hofmann AHW 411/511/631
Vlakbank in zware gietijzeren uitvoering. De fijn geschaafde tafel heeft sterke verstevigingsribben voor een vlotte geleiding van het hout en is standaard voozien van een Tersa volstalen as met 4 HSS messen. Manueel of elektrisch verstelde vlaktafel met LED-aanduiding. Hol- en bolstelling van de tafels met aanduiding, bediening aan de invoertafel. Getande tafellippen voor vermindering van het geluid. Haaksgeleider over de ganse breedte verstelbaar en tot 45° schuinstelbaar (aflezing op schaal) met geïntegreerde hulp-aanslag. Schaafbeveiliging.

SAC F(S)-serie
De FS530 biedt u een motorische instelling van de schaafhoogte met drukknop voor fijninstelling en LED-aanduiding van de ingestelde schaafdikte. Een Tersa schaafas (monobloc) met 4 HSS omkeermessen is standaard voorzien. Schuinstelbare geleider met schaalaanduiding. Constante afstand tussen de vlaktafels en de schaafas in alle posities. Automatische ster-driehoekschakelaar, magneto-thermische motorbeveiliging.

Vandikteschaafmachines

Hofmann D512/632
Vandiktebank in zware gietijzeren uitvoering op vier geleidingen voor absolute zekerheid van stabiliteit. De fijn geschaafde tafel heeft sterke verstevigingsribben voor een vlotte geleiding van het hout en is standaard voozien van een TERSA volstalen as met 4 HSS messen. Elektrische hoogteverstelling van de vandiktetafel met druktoets zowel in snel- als traagloop, en fijnregeling in beide richtingen met LED-aanduiding van de schaafdikte tot 0.1 mm nauwkeurig. Intrekwals in geribbeld staal of in rubber (naar keuze) en twee uittrekwalsen in gummi, drukbalken aan in- en uitvoerzijde van de schaafas.

SAC (R)S-serie
De RS63S biedt u een motorische instelling van de schaafhoogte met drukknop voor fijninstelling en LED-aanduiding van de ingestelde schaafdikte. Een Tersa schaafas (monobloc) met 4 HSS omkeermessen is standaard voorzien. De schaaftafel wordt gedragen door 4 cylinders. Traploos regelbare doorvoersnelheid met ijzeren doorvoerrollen in de boventafel. Automatische ster-driehoekschakelaar, magnetothermische motorbeveiliging.

Vlak- en vandikteschaafmachines

Hofmann AD514/634
Vlak- en vandiktebank in zware gietijzeren uitvoering op vier geleidingen voor absolute zekerheid van stabiliteit. Gelijktijdig vlak- en vandikte schaven zonder de tafelbladen te openen. Standaard voozien van een TERSA volstalen as met 4 HSS messen. Elektrische hoogteverstelling van de vandiktetafel, fijnregeling met handwiel, LED-aanduiding van de schaafdikte tot 0.1 mm nauwkeurig. Intrekwalsen in geribbeld staal of rubber, rubber uittrekwalsen. Schaafbeveiliging.

Twee doorvoersnelheden, ook tijdens het schaven elektrisch omschakelbaar. Vlaktafel voorzien van stalen lippen, voor geluidsarm resultaat. Geleidingsaanslag met éénhand- bediening, 45° kantelbaar met geïntegreerde hulpaanslag. Afzuigmond geïntegreerd in aanslag voor het vandikte-schaven met gesloten tafels ; tafels kunnen (in 1 stuk) geopend worden bij continu vandikte-schaven of voor het schaven van korte stukken.

Verticale freesmachines

Hofmann TF(S)1245
De tafel van deze freesmachine in gietijzeren uitvoering is voorzien van gleuven voor een lagere luchtweerstand. De freesaanslag met centrale snelregeling van de volledige aanslag en een fijnregeling voor de afzonderlijke aanslagwangen is roteerbaar over 360°. Hoogte- en schuinverstelling (TFS) freesas met handwiel; aanduiding met meetklok voor relatief nulpuntsaanduiding. Elektrische verstelling, bedieningspaneel op steun en LED aanduiding zijn enkele van de mogelijke opties.

Sac T(S) serie
De TS145 met stalen onderstel en gietijzeren werktafel heeft motoraangedreven hoogte- en schuinverstelling met LED-weergave. Freesgeleiding met 2 handwielen (1 voor positionnering volledige geleider + 1 voor positionnering invoergeleider), beide met mechanisch-digitale aflezing (SIKO). Veilig werken dankzij de blokkage van de freesas tijdens het wisselen van de gereedschappen, een beschermkap over de frees en een speciale bescherming voor bewerking zonder geleidingsplaat. Motor van 7,5 Pk met magneto-thermische motorbeveiliging met minimaspoel, een elektro-mechanische rem op de motor en een automatische ster-driehoekschakelaar.

Breedbandschuurmachines

Bütfering SBO109K
Breedbandschuurmachine met combi-schuuraggregaat. In de hoogte regelbare gladde stalen contactwals, instelbaar volgens korrelgrootte, en vaste schuurschoen. Optische sturing van de schuurbandoscillatie, pneumatische bandspanning en speciaal gelagerde bovenste aandrijfrol voor lengtecorrectie.
Veiligheidsswitches en automatisch stilleggen van de machine, multifunctionele hendel voor het instellen van de werkstukdikte en het starten van de transportband, LED-weergave werkstukdikte.

Bütfering SKO213RC
Breedbandschuurmachine met twee schuuraggregaten. Schuuraggregaat met in de hoogte regelbare geprofileerde stalen contactwals. Combi-aggregaat met traploos regelbare snelheid (in de hoogte regelbare, berubberde contactwals en schuurschoen). Walsen instelbaar volgens korrelgrootte. Werkstukgestuurde bandafblazer op het combi-aggregaat.
Elektronisch gestuurde drukbalk met tastelementen. Optische sturing van de schuurbandoscillatie, pneumatische bandspanning en speciaal gelagerde bovenste aandrijfrol voor lengtecorrectie.

Bütfering STO313RRL
Breedbandschuurmachine met drie schuuraggregaten. Schuuraggregaat met in de hoogte regelbare geprofileerde stalen contactwals. Schuuraggregaat met in de hoogte regelbare berubberde contactwals. Combi-aggregaat met traploos regelbare snelheid (in de hoogte regelbare, berubberde contactwals en werkstukgestuurde schuurschoen). Walsen instelbaar volgens korrelgrootte. Werkstukgestuurde bandafblaasinrichting op het combi-schuuraggregaat.

Automatische tasters op ingevoerde werkstukdikte, incl. taster voor spaanderafname. Verende aandrukrollen voor en achter de tastelementen en voor en achter het schuuraggregaat voor een goede doorvoer van werkstukken. Optische sturing van de schuurbandoscillatie, pneumatische bandspanning en speciaal gelagerde bovenste aandrijfrol voor lengtecorrectie.

Langbandschuurmachines

Volpato LBO60G
Langbandschuurmachine in gietijzeren structuur. Compleet met afzuigventilator. Elektrische hoogteverstelling van de tafel met eindeloop-microswitches. Transmissie met riemen. Horizontale verplaatsing van de tafel over lagers. Tweesnelheden motor en zak voor afzuiging, compleet met support als toebehoren.

Reageren is niet mogelijk