Lapland vakantie

In Lapland vakantie vieren is een bijzondere ervaring, in welk jaargetijde je hier ook naar toe gaat. Kies je ervoor om hier in de zomer naar toe te reizen, dan kun je ervaren hoe bijzonder het is dat de zon nauwelijks onder gaat en het dag en nacht licht is. Reis je in de winter af, dan ervaar je juist het omgekeerde, namelijk dat de zon bijna niet te zien is. Doordat er echter altijd sneeuw ligt, wat het weinige licht enorm weerkaatst, voelt het toch niet als enorme duisternis aan. Een Lapland vakantie in de winter is ideaal als je graag op wintersport gaat. Veel mensen kiezen ervoor om hiervoor naar Zwitserland, Oostenrijk of Frankrijk te gaan, maar daar is het altijd maar afwachten of er wel voldoende sneeuw valt. In Lapland is dat gewoon een zekerheid, daar is de sneeuwlaag altijd dik genoeg voor wintersport. Je kunt er dan skiën en snowboarden op de pistes, maar ook kun je tochten met een husky slede maken of gaan langlaufen. Maar de natuur is niet alleen prachtig in de winter, ook in de zomer kun je er zeker genieten. In Lapland vakantie vieren is dus zeker iets wat iedereen eens een keer zou moeten doen.

Noorderlicht zien tijdens een Lapland vakantie

Een belangrijke reden voor veel mensen om in Lapland vakantie te vieren, is het zien van het Noorderlicht. Dit is een bijzonder natuurverschijnsel dat de verbeelding echt te boven gaat. Je kunt het natuurlijk wel op foto’s zien of op televisie bekijken, maar dat is echt niet te vergelijken met het zelf in de natuur ervaren. Nu is de Aurora Borealis heel af en toe ook in onze regionen wel eens te zien, maar de kans hierop is heel klein en bovendien is het effect veel minder sterk. In de eerste plaats door de lichtvervuiling waar wij hier mee te maken hebben, maar ook doordat het effect hier gewoon maar minimaal te zien is. Tijdens een Lapland vakantie is het pas echt in alle grootsheid te ervaren. Soms denken mensen dat dit bijzondere natuurverschijnsel op ieder moment van het jaar te aanschouwen is, maar dat is zeker niet het geval. Bovendien is het ook niet op iedere plek even goed te zien. Ga jij naar Lapland vakantie vieren om het Noorderlicht te zien, dan is het dus verstandig om goed te plannen, zodat de kans zo groot mogelijk is dat je dit natuurverschijnsel ook daadwerkelijk zult kunnen zien.

Reis met Xplore the North

Reis jij het liefst met een reisorganisatie en zoek je een echte specialist op het gebied van de Lapland vakantie, dan is Xplore the North de logische keus.  Zij verzorgen reizen naar:

  • IJsland
  • Zweden
  • Noorwegen
  • Finland

En dan enkel naar de noordelijk gelegen delen van de drie laatst genoemde landen. Zij hebben echt een passie voor het ervaren van de Aurora Borealis en uit deze passie is hun reisbureau voortgekomen. Zij doen er dan ook alles aan om reizen samen te stellen waarbij de kans zo groot mogelijk is dat u dit natuurspektakel met eigen ogen kunt zien. Wilt u vanwege het Noorderlicht in Lapland op vakantie gaan, dan is het dus een goede keus om de reis via dit reisbureau te regelen. Zij zoeken ieder jaar weer de mooiste plekken in deze landen voor u uit, waarbij kleinschalige logies en zoveel mogelijk het massatoerisme vermijden. Zij bieden daarnaast ook bijzondere activiteiten aan, die u als dagprogramma kunt volgen. Wie in Lapland vakantie wil, doet er dus goed aan om dit bij Xplore the North te boeken!

Reageren is niet mogelijk